ŞCOALA GIMNAZIALĂ “ ANASTASIE FĂTU” BEREZENI
0235/ 431105

ANUNŢ
ÎN ATENŢIA PĂRINŢILOR CARE SOLICITĂ ÎNSCRIEREA COPIILOR ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR
            PROCESUL DE ÎNSCRIERE A COPIILOR LA CLASA PREGĂTITOARE PENTRU ANUL ŞCOLAR 2020-2021 SE REIA DUPĂ URMĂTORUL CALENDAR, conform Anexa 1 la OMEC nr 4244/12.05.2020  :
 - 26 mai – 30 iunie – EVALUAREA DEZVOLTĂRII COPIILOR CARE ÎMPLINESC 6 ANI ÎN PERIOADA 1 SEPTEMBRIE-31 DECEMBRIE 2020
            Pentru copii care au frecventat grădiniţa – înscrierea se face la solicitarea scrisă a părinţilor/ tutorilor/ reprezentanţilor legali, în baza recomandării eliberate de unitatea de învăţământ cu nivel preşcolar. Solicitarea de eliberare  a recomandării prevăzute la Anexa 2 la OMEC nr 4244/ 12.05.2020 poate fi depusă direct la unitatea de învăţământ sau transmisă prin poştă/ mijloace electronice.
            Pentru copii care NU au frecventat grădiniţa sau care au revenit din străinătate – evaluarea dezvoltării copiilor se realizează de către CJRAE Vaslui  pe baza cererii tip (site CJRAE) depusă la centru de resurse sau transmise prin E-mail/ poştă .
- 4 martie -7 iulie – completarea cererii- tip de înscriere
            Cererea – tip se poate completa on-line, transmite prin e-mail, prin poştă sau se poate depune la secretariatul unităţii de învăţământ (în intervalul orar 08.00-16.00 ) .
            În situaţia completării  on-line (ATENŢIE – aplicaţia nu permite înscrierea la mai multe unităţi de învăţământ!!! ) a cererii sau a transmiterii prin e-mail sau prin poştă, părintele/ tutorele/ reprezentantul  legal va transmite unităţii de învăţământ declaraţia- tip pe proprie răspundere, prevăzută în Avexa 4 la OMEC 4244/2020 cu privire la veridicitatea informaţiilor introduse în cerere, respectiv recomandarea de înscriere la clasa pregătitoare (pentru copii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie -31 decembrie  ) sau rezultatul evaluării dezvoltării (pentru copii care NU au frecventat grădiniţa sau care au revenit din străinătate)
            Validarea cererii tip de înscriere este obligatorie şi se face la unitatea de învăţământ la care părintele solicită înscrierea sau prin intermediul mijloacelor electronice şi constă în compararea datelor introduse în aplicaţia informatică cu documentale transmise de către părinte/ reprezentant legal.
            În cazul în care validarea cererii-tip se face în baza declaraţiei pe proprie răspundere, părinţii/ tutorii/ reprezentanţii legali au obligaţia de a  prezenta în format fizic documentele care au stat la baza înscrierii în învăţământul  primar în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.
            PREZENTAREA DE ÎNSCRISURI FALSE SE PEDEPSEŞTE CONFOM LEGII ŞI ATRAGE PIERDEREA LOCULUI OBŢINUT PRIN FRAUDĂ!
            Conform art 5 alin 1 din  Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru  anul şcolar 2020-2021, părinţii , ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în clasa pregătitoare.

            Confom  art 10 din Metodologie, în situaţia în care numărul cererilor de înscriere  este mai mare decât numărul de locuri libere se aplică criteriile de departajare generale şi specifice:
- existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;
- existenta unui document care dovedeşte că este orfan de ambii părinţi (situaţia copilului care provine de la o casa de copii/ centru de plasament/ plasament familiar se asimilează situaţiei copilului orfan de ambii părinţi)
- existenţa unui document care dovedeşte ca este orfan de un părinte;
- existenta unui frate/a unei surori înmatriculat/ înmatriculate în unitatea noastră de învăţământ;

            În momentul înscrierii părinţii vor avea asupra lor în original şi copie următoarele acte :

- carte de identitate părinţi
- certificatul de naştere copil
- hotărâre de divort (unde este cazul)
- hotărâre luare în plasament (unde este cazul).
- adeverinţă medicală eliberată de către medicul de familie
- rezultatul evaluarii psihosomatice (pentru copii care NU au frecventat grădiniţa sau care au revenit din străinătate)
- recomandarea de înscriere la clasa pregătitoare (pentru copii care au frecventat grădiniţa)

            Conform planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2020-2021, au fost aprobate :
Şcoala Gimnazială “Anastasie Fătu” Berezeni -2 clase pregătitoare -37 de elevi
Şcoala Gimnazială , sat Rânceni-  0,25 clase cu 3 elevi
Şcoala Primară, sat Muşata- 0,5  clase cu 9 elevi
Şcoala Primară , sat Stuhuleţ -0,25 clase cu 3 elevi




Comentarii

Postări populare de pe acest blog